

Projektet ”Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark” - også kaldet Fremskudt funktion - er et 3-årigt satspuljeprojekt, der løber fra 2019-2021.
Der er afsat 46,6 millioner til projektet, og alle 22 kommuner i Region Syddanmark indgår i samarbejdet.
Det overordnede formål med projektet er at forebygge, at børn og unge i mistrivsel står uden indsatser, fordi de ikke tilhører målgruppen for et behandlingsforløb i psykiatrisygehuset.
Med afprøvning af en fremskudt regional funktion skal børn og unge i mistrivsel samt deres familier opleve, at de får hurtig hjælp i nærmiljøet. De skal opleve, at samarbejdet mellem region og kommune fungerer, og at der er fokus på det enkelte barns behov for at kunne bevare tilknytningen til hverdagslivet.
De konkrete aktiviteter vil blive udviklet og afprøvet undervejs i projektperioden og forventes først startet op i anden halvår i 2019. Der er afsat et særskilt beløb årligt fra 2019-2021 til udvikling og afprøvning af samarbejdsmodellerne og midlerne udloddes af satspuljeprojektets styregruppe.
Under styregruppen sidder projektlederen sammen med de 3 projektansatte konsulenter, hvor to kommer fra den kommunale verden og den tredje har en psykiatrifaglig baggrund. De er med til at facilitere møderne i de 22 koordinerende sparringsteams.
Via menuen til venstre kan du læse mere om de 22 sparringsteams, om projektets styregruppe, og du kan se et oversigtsdiagram over hele projektet.